Звернення громадян
Зміст : 775
Посилання : 2
Переглянути хіти змісту : 601731
Програма часткової компенсації вартості придбання племінних (генетичних) ресурсів
Програма часткової компенсації вартості придбання племінних (генетичних) ресурсів
Програма базується на основних принципах, які викладені в Державній цільовій програмі розвитку українського села на період до 2015 року, Законі України «Про державну підтримку сільського господарства України», Постанови Кабінету Міністрів України від 20.08.2008 року № 729 «Про заходи щодо активізації роботи в галузі тваринництва».
З метою поліпшення генетичної цінності сільськогосподарських тварин, підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності галузі тваринництва, за кошти місцевого бюджету здійснюється фінансування здешевлення придбання племінного поголів'я ВРХ.
Природньо-кліматичні умови району сприяють розведенню ВРХ м'ясного та молочного напряму продуктивності.
Виконавче резюме
Програмою часткової компенсації вартості придбання племінних (генетичних) ресурсів передбачено створення передумов для інтенсивного ведення галузі тваринництва, зокрема розведення тварин м'ясного та молочного напряму, забезпечення його відповідною кормовою базою, дотримання вимог технології вирощування.
Згідно з програмою передбачається придбання племінного молодняка ВРХ з племгосподарств, збільшення його поголів'я в господарствах району.
Термін виконання Програми
Програма розрахована для реалізації протягом 2011 року.
Мета Програми
Основною метою Програми часткової компенсації вартості придбання племінних (генетичних) ресурсів є збільшення кількості високопродуктивного поголів'я сільськогосподарських тварин м'ясного та молочного напряму, забезпечення виробництва продукції тваринництва та попиту на нього в районі.
Згідно Програми часткової компенсації вартості придбання племінних (генетичних) ресурсів передбачається компенсувати частину витрат на закупівлю протягом 2010-2011 років племінного молодняка ВРХ м'ясного та молочного напряму, для подальшого його розведення та реалізації його в межах району.
Напрямки реалізації Програми
Районна Програма часткової компенсації вартості придбання племінних (генетичних) ресурсів спільно з аналогічними державними та обласними програмами, в яких беруть участь агроформування району, повинна сприяти розширенню чисельності високопродуктивного поголів'я ВРХ і вимагає виділення з місцевого бюджету району 200,0 тис. грн.
Сума компенсації разом з коштами з державного та обласного бюджетів не повинна перевищувати вартості придбаного молодняка.
В Програмі беруть участь сільськогосподарські підприємства, які мають статус племінного репродуктора, племзаводу та агроформування району, де є відповідні умови для утримання поголів'я ВРХ.
Сума компенсації для агроформувань, що закуповують молодняк ВРХ в господарствах району зі статусом племрепродуктора та племзаводу становить до 50% вартості молодняка ВРХ на дату закупівлі.
Порядок виділення коштів
Для отримання фінансової підтримки сільськогосподарські товаровиробники подають на розгляд районної комісії з питань розподілу бюджетних коштів, виділених під Програми розвитку агропромислового комплексу району в 2010 - 2011 роках, заяву та відповідні документи, а саме - довідку що підтверджує ідентифікацію закупленого племінного поголів'я молодняка ВРХ, копія угоди між продавцем та покупцем племінного поголів'я молодняка ВРХ, документи, що підтверджують племінний статус господарства-продавця, копія накладної, копія платіжного доручення про сплату вартості закупленого поголів'я молодняка ВРХ, копія племінних свідоцтв, довідки про відсутність простроченої заборгованості до бюджету не більше 6 місяців, письмове зобов'язання повернути у місячний строк до бюджету одержані бюджетні кошти у разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного одержання та/або нецільового використання (у разі неповернення коштів у зазначений строк нараховується пеня у розмірі 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку за кожний день прострочення).
Згідно рішення комісії з питань розподілу бюджетних коштів, виділених під Програми розвитку агропромислового комплексу району в 2010 - 2011 роках управління агропромислового розвитку відповідно поданих документів складає зведену відомість для нарахування часткової компенсації сільгосптоваровиробникам за закуплене поголів'я племінного молодняка ВРХ і подає фінансовому управлінню для проведення фінансування.
Одержані кошти управління агропромислового розвитку спрямовує на рахунки, відкриті сільгосптоваровиробниками в установах банків.
Кошторис
програми часткової компенсації вартості придбання
племінних (генетичних) ресурсів
Статті витрат коштів | КЕКВ | Сума виділених коштів, тис. грн. |
1. Часткова компенсація витрат по придбанню племінного молодняка ВРХ м'ясного та молочного напряму продуктивності | 1171 | 200,0 |
Всього: |
| 200,0 |
Реалізація Програми часткової компенсації вартості придбання племінних (генетичних) ресурсів дасть можливість у найближчі роки значно посилити потенціал галузі тваринництва, наповнити ринок продукцією тваринництва, зробити продукцію конкурентноздатною та доступною для пересічного громадянина.
Керуючий справами районної ради М. Павлючик